Huur opzeggen

U kunt op elke werkdag uw huur opzeggen. De opzegtermijn is een maand, tenzij dit anders in uw huurovereenkomst staat vermeld. Dus als u bijvoorbeeld uw huur wilt beëindigen per 15 oktober, dan vragen wij u om de huur vóór 15 september op te zeggen bij ons. Let u wel even op dat de einddatum niet in het weekend of op een feestdag valt.

 

Hoe zegt u de huur op?

U kunt de huur opzeggen door gebruik te maken van het formulier Huur opzeggen. Als er twee huurders zijn, dan moeten beide huurders het formulier ondertekenen. Uiteraard kunt u ook langskomen bij ons op kantoor om uw huur op te zeggen.

 

Voorinspectie en eindinspectie

Als wij uw huuropzegging hebben ontvangen, nemen wij contact met u op om een voorinspectie in te plannen. Onze opzichter komt dan bij u langs en loopt samen met u de woning door. U hoort wat eventueel hersteld moet worden en hoe u de woning moet opleveren. Op de laatste dag dat u huurt, is er een eindinspectie. Onze opzichter bekijkt dan of alles volgens afspraak is hersteld. U levert daarna de sleutels in.

 

Overname goederen

Als er een nieuwe huurder bekend is, kunt u eventueel meubels, gordijnen enzovoort ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Deze afspraken maakt u zelf met de nieuwe huurder. Daar zit Eigen Bouw niet tussen.

 

Meer informatie

Meer informatie over de huur opzeggen leest u in onze folder De Huur opzeggen.