Huurtoeslag

Huurtoeslag

Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om de maandelijkse huurlasten te betalen. Voor deze mensen heeft de Rijksoverheid de regeling huurtoeslag. Dit is een bijdrage in de huurlasten. Bij een bepaalde verhouding tussen uw inkomen en de hoogte van de huur, kunt u recht hebben op huurtoeslag. Deze toeslag wordt uitbetaald door Belastingdienst/Toeslagen.

U dient de toeslag zelf aan te vragen bij de Belastingdienst. Daarvoor kunt u een aanvraagformulier downloaden via: www.toeslagen.nl of deze telefonisch aanvragen via de belastingtelefoon, tel. 0800 – 0543 (houdt uw BSN-nummer bij de hand!). Op de internetsite van de belastingdienst kunt u zelf een proefberekening maken om te bepalen of u in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Als u hulp nodig heeft bij het invullen van de formulieren of wanneer u meer informatie wenst, dan kunt u altijd contact opnemen met één van onze medewerkers, tel. 0570 - 61 45 40. Wij helpen u graag!

Het is niet mogelijk om uw huurtoeslag via Stichting Eigen Bouw te verrekenen met de huur. U dient uw eigen bankrekeningnummer in te vullen op het aanvraagformulier.