KWH huurlabel

KWH huurlabel

Stichting Eigen Bouw is lid van het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH). KWH meet de kwaliteit van al onze diensten door de ogen van de huurder. Als de diensten voldoen aan de kwaliteitseisen - vriendelijkheid, geduld, duidelijkheid, redelijkheid en respect - dan krijgt de corporatie het KWH-Huurlabel. In 2007 behaalden we het KWH- Huurlabel, als eerste zogeheten ‘niet toegelaten instelling’ in Nederland.  Het KWH controleert continu of er nog steeds aan de kwaliteitseisen wordt voldaan. Zo blijven we alert op het verbeteren van onze dienstverlening.

Welke dienstverlening mag u van Eigen Bouw verwachten?
Het KWH-Huurlabel beslaat alle woondiensten die een corporatie biedt. Vanaf het moment dat een woningzoekende informatie zoekt over woningen om te gaan huren, tot en met het moment dat deze huurder weer vertrekt en nagenoeg alles wat de corporatie in die tussentijd aan dienstverlening biedt. De verwachtingen die klanten bij deze woondiensten hebben, zijn door KWH vertaald in kwaliteitseisen.

Continu wordt de kwaliteit gemeten
Elk jaar wordt opnieuw beoordeeld of Eigen Bouw het label mag behouden. Hiervoor voert KWH continu metingen uit. Ook in 2017 is de kwaliteit van dienstverlening van Eigen Bouw gemeten. Wij scoorden gemiddeld een 7,8.
 

Resultaten 2017:

Totaalscore
Totaalscore 7,8
Klantcontact
Contact 7,9
Verhuizen
Woning zoeken 7,9
Nieuwe woning 7,8
Huur opzeggen 7,5
Onderhoud
Reparaties 8,1
Onderhoud 7,6

Wat merkt u van dit alles?
KHW bevraagt huurders via online vragenlijsten of via de telefoon. Telefonisch worden huurders benaderd door het USP. Dit is de samenwerkingspartner van het KWH.

Onze klant kan dus zorgeloos huren

  • De klant wordt snel geholpen aan de telefoon.
  • De klant wordt niet ‘van het kastje naar de muur’ gestuurd.
  • De klacht wordt serieus genomen.
  • De klant wordt duidelijk en volledig geïnformeerd.


Niet tevreden?
Werken met het KWH-Huurlabel wil niet meteen zeggen dat alles perfect verloopt. Misschien bent u ergens ontevreden over? Laat het ons weten. Zo kunnen wij verder verbeteren. U kunt ons voor vragen of opmerkingen tijdens kantoortijden (maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 en van 13.00 tot 17.00 uur) bereiken op telefoonnummer 0570 61 45 40 of per mail: info@eigenbouw.nl.

Meer informatie vindt u op www.kwh.nl en www.ikwilzorgelooshuren.nl