Wijkinformatie

Wijkinformatie

De Karel de Grotelaan/Oudegoedstraat bieden een rustige woonomgeving, net buiten het centrum van Deventer. In het nabij gelegen Nieuwe Plantsoen kunt u naar hartenlust wandelen. Er is speelruimte voor de kinderen en er lopen hertjes rond. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij twee grote supermarkten in de buurt. Het grote winkelcentrum Keizerslanden en een sportschool zijn binnen vijf minuten met de auto te bereiken.

De wijk Zandweerd-Noord is een naoorlogse buurt met huur- en koopwoningen. Het is een geliefde en heel gevarieerde wijk in Deventer, waarin allerlei nationaliteiten naast elkaar leven. De meeste mensen hebben een leeftijd van boven de 55 jaar. De wijk is ruim van indeling met veel groen. Het Rijsterborgherpark en het Nieuwe Plantsoen liggen op een steenworp afstand en u kunt er heerlijk wandelen. Tevens is er een winkelcentrum voor alle dagelijkse boodschappen op loopafstand. Ook het NS-station is gemakkelijk te bereiken.

De wijken Oranjekwartier en Schrijversbuurt zijn tevens heel gevarieerde wijken, waarin allerlei nationaliteiten naast elkaar leven. Hier worden appartementen afgewisseld met eengezinswoningen met tuinen. Het Oranjekwartier bestaat vooral uit veel jaren zeventig woningen, waar huur en koop worden afgewisseld. Ook opvallend voor deze wijken is dat veel bewoners boven de 55 jaar zijn. Het zijn wat oudere wijken, maar tegelijkertijd zijn er wel verschillende scholen te vinden. Het grote winkelcentrum Keizerslanden bevindt zich op loopafstand.

De wijk Singel is gelegen in de binnenstad van Deventer. Het is een wijk waar veel jonge mensen wonen. Veertig procent van de bewoners is tussen de 25 en 35 jaar. De appartementen zijn gelegen op loopafstand van het station Deventer Centraal, de schouwburg en de historische binnenstad met de vele winkels, horecagelegenheden en monumenten.

Ook de wijk Colmschate is een opvallend jonge wijk. Het is voor een groot deel een twee-verdienerswijk. De bewoners zijn overwegend tevreden. De kinderen hebben veel ruimte om te spelen. De bereidheid om mee te werken aan zaken die in de buurt of straat spelen is goed. De appartementen van het Koggeschip liggen op loopafstand van het station Deventer-Colmschate en het winkelcentrum Colmschate.