Gevelvervanging en isolatie Oranjekwartier

Update 19 december 2019

We gaan aan de slag in het Oranjekwartier. De bestrating van de Prins Bernardstraat is onlangs aangepakt. Nu zijn de woningen en de rest van de wijk aan de beurt. Eigen Bouw start met onderhoud aan de woningen aan de Prinses Beatrixstraat, Koningin Julianastraat en de Prins Hendrikstraat. Wij vinden het belangrijk dat u straks in een leefbare en veilige wijk woont. Daarom wordt de uitstraling van de woningen veranderd. Ook worden de woningen duurzamer met een (veel) lager energieverbruik.


Welke werkzaamheden worden uitgevoerd?

- Gevelvervanging (voor en achter)

- Nieuwe ramen, deuren en glas

- Isolatie van het dak

- Isolatie van de vloer (indien mogelijk)

- Vervangen van zachtboardplafonds door gipsplaat (indien aanwezig)

- Waar mogelijk plaatsing van (mechanische) ventilatie

- Eventueel plaatsing van schutting aan achterzijde

- Bij 24 van de 54 woningen: de plannen zijn gepresenteerd om de schuur die nu voor de woning staat te verplaatsen naar de achterzijde


De adressen waar de berging WEL verplaatst gaat worden zoals gepresenteerd:

Beatrix 2 t/m 16

Beatrix 54 t/m 68

Juliana 61 t/m 75

De adressen waar de berging NIET verplaatst worden zoals gepresenteerd :

Beatrix 26 t/m 52

Hendrik 2 t/m 32


Informatieavond en presentatie

Op 12 december is er een inloopavond geweest over de onderhoudsplannen voor de betreffende bewoners. Bewoners konden de nieuwe plannen inzien en er zij konden individueel in gesprek met Eigen Bouw, aannemer Lenferink en de architect. Er was veel belangstelling, de opkomst was dan ook groot!

Bekijk hier de plannen voor de woningen, zoals op de informatieavond is gepresenteerd. Let op: dit zijn voorlopige schetsen om bewoners een beeld te geven van de mogelijkheden.


Vervolg

Aannemer Lenferink maakt een afspraak met de betreffende bewoners om een inventarisatie van de werkzaamheden te maken. Zij ontvangen hierover persoonlijk bericht. Naar verwachting wordt in mei gestart met de werkzaamheden. Heeft u in de tussentijd vragen? Neem dan contact met ons op.

Volg de ontwikkelingen via de website https://www.oranjekwartierdeventer.nl/ of via Facebook op https://www.facebook.com/oranjekwartierdeventer.

Keizerslanden 7
Benieuwd naar wie wij zijn?
Lees alles over ons pijltjearrow