Huur opzeggen

Je kunt de huur het makkelijkst opzeggen via mijn eigen bouw. Als je de huur wilt opzeggen, vragen we je om rekening te houden met een opzegtermijn van minimaal één maand. Wil je per 15 mei verhuizen? Dan moet de huuropzegging uiterlijk 15 april bij ons binnen zijn. Let hier wel even op dat de opzegdatum niet op een feestdag of in het weekend valt.

Staan er meerdere personen op het huurcontract en wil er 1 persoon blijven wonen in de woning, bijvoorbeeld bij relatiebreuk? Maak dan gebruik van het formulier Gedeeltelijke huuropzegging.

Huur opgezegd en dan?

Zodra wij je huuropzegging hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestiging van jouw opzegging en maken wij twee afspraken met je.

  • De voorinspectie

Bij de voorinspectie bekijkt onze woonconsulent hoe je woning eruit ziet, wat er eventueel hersteld moet worden, wat je in de woning achter kunt laten en mogelijk aan de nieuwe huurder kunt aanbieden. En als er reparaties moeten worden uitgevoerd die voor jouw rekening zijn, ontvang hier hiervan een kostenoverzicht.

  • De eindinspectie

Bij de eindinspectie loopt onze woonconsulent nogmaals door je woning en bekijkt of alle afspraken die jullie samen hebben gemaakt bij de voorinspectie zijn afgehandeld en of de woning helemaal leeg is. Vervolgens lever je de sleutels in.

Een nieuwe huurder

Als wij een geschikte nieuwe huurder voor jouw woning hebben gevonden, mag deze nieuwe huurder een kijkje nemen in de woning. Hiervoor neemt de nieuwe huurder contact met op. Je mag altijd vragen om de aanbiedingsbrief van Eigen Bouw. Je hoeft nooit zo maar vreemde mensen in je woning binnen te laten!

Overname van goederen

Misschien heb je nog een mooie laminaatvloer liggen of gordijnrails hangen. Dit zijn goederen die je eventueel kan overdragen aan de nieuwe huurder. Gebruik hiervoor het formulier Overname van goederen. Dit formulier vul je samen in met de nieuwe huurder. Het zijn afspraken die jullie samen maken. Eigen Bouw is hier geen partij in.

  • Hoe gaat het opzeggen van de huur bij overlijden? Artboard

    Gecondoleerd met het verlies. Als er geen andere bewoner is die in de woning mag blijven wonen (echtgenoot, geregistreerd partner of medehuurder), dan eindigt het huurcontract automatisch op de laatste dag van de tweede volle maand na overlijden. Dus stel de dag van overlijden is 15 oktober, dan eindigt het contract op 31 december. Erfgenamen mogen natuurlijk altijd de huur eerder opzeggen. Hierbij geldt wel de opzegtermijn van één maand. Stuur bij het opzeggen van de huur altijd een kopie van de akte van overlijden mee. Het kan zijn dat we ook vragen om een akte van erfrecht. Let op: als er sprake is van een betaalde waarborgsom dan wordt deze pas uitbetaald na ongeveer drie maanden na het einde van de huurovereenkomst. Houd hier rekening mee bij de afhandeling van de nalatenschap.

Schrijf je gratis in en wij doen de rest!

geregeld binnen 5 min