Over ons

100% Deventer

We zijn de oudste verhuurder van Deventer. Al meer dan 100 jaar zijn we thuis in Deventer. Wij kennen de stad als onze broekzak en verhuren woningen op mooie locaties voor mensen met een midden- en hoger inkomen. Ook verhuren wij diverse bedrijfsruimten.

Persoonlijk

We zetten ons dagelijks met zo’n 12 mensen in voor onze huurders. Omdat we klein zijn kennen wij onze huurders veelal nog bij naam. Dat vinden we heel prettig. We hebben korte lijnen en houden dienstverlening in eigen hand. Dat maakt het persoonlijk. Voor ons is verhuren mensenwerk.

Service

We willen graag tevreden huurders. Dat begint met een fijne woning in een prettige omgeving. Maar we verrassen je ook graag met onze service. Wij zijn altijd dichtbij en bereikbaar voor vragen en verzoeken.

Betrouwbaar

Op ons kun je bouwen. En daarbij is niet de winst het uitgangspunt, maar de beste oplossing voor onze huurders. En dat vinden we al 100 jaar heel gewoon.

Geen winstoogmerk

Wij zijn een stichting en hebben geen winstoogmerk. In 1914 opgericht om goede woningen bereikbaar te maken voor inwoners van Deventer. En eigenlijk is dat nog steeds zo. Het maakt ons een opvallende partij tussen de verhuurders. Wij bieden onze huurders een goede woning, tegen een eerlijke prijs met persoonlijke service en aandacht.

 • Is Eigen Bouw een woningcorporatie? Artboard

  Nee. Wij zijn een particuliere verhuurder. Wij onderscheiden ons wel van andere particuliere verhuurders en beleggers doordat wij geen winstoogmerk hebben. Het geld dat wij verdienen investeren wij direct weer in onderhoud, beheer en nieuwbouw van huurwoningen. Ook voelen wij ons maatschappelijk betrokken bij de stad Deventer. Wij werken onder andere nauw samen met de gemeente Deventer en de drie Deventer woningcorporaties.

 • Hoe ziet de organisatie Eigen Bouw eruit? Artboard
  • Team klant en markt. Lucy, Jolanda, Nathalie, Judith, Koen, Rob en Wietske zijn verantwoordelijk voor alle binnenkomende klantvragen, verhuur- en bewonerszaken en postafhandeling
  • Team vastgoed. Rick en Willem zijn verantwoordelijk voor uitvoering van reparatie-, mutatie- en planmatig onderhoud
  • Team financieel economische zaken. Azra, Heerke en Jeroen zijn verantwoordelijk voor de financiële bedrijfsvoering van Eigen Bouw

  Eigen Bouw wordt aangestuurd door Aerdt Nijland, onze directeur-bestuurder. Ons toezicht is geregeld door middel van een Raad van Toezicht.

 • Hoe legt Eigen Bouw verantwoording af? Artboard

  Jaarlijks maken we met de gemeente afspraken wat we als verhuurder willen bijdragen aan de stad Deventer op het gebied van wonen. Woningcorporaties noemen dit soort afspraken ‘prestatieafspraken’, wij noemen het 'ons bod aan de Deventer samenleving’.  Daarnaast bespreken we met de huurdersvereniging, bewonerscommissies en Klachten Adviescommissie jaarlijks onze prestaties, jaarverslag en begroting.

 • Wat zijn de doelen van Eigen Bouw de komende jaren? Artboard

  Wij richten ons de komende jaren steeds meer op het huisvesten van een- en tweepersoonshuishoudens met midden en hoge inkomens. Deze groepen komen niet aan bod bij woningcorporaties en onze woningen zijn heel geschikt voor deze doelgroepen. Nieuwsgierig naar wat we nog meer allemaal gaan doen? Bekijk dan ons ondernemingsplan.

Benieuwd naar wie wij zijn?
Lees alles over ons pijltjearrow