Over ons

100% Deventer

We zijn de oudste verhuurder van Deventer. Al meer dan 100 jaar zijn we thuis in Deventer. Wij kennen de stad als onze broekzak en verhuren woningen op mooie locaties voor mensen met een midden- en hoger inkomen. Ook verhuren wij diverse bedrijfsruimten.

Persoonlijk

We zetten ons dagelijks met zo’n 12 mensen in voor onze huurders. Omdat we klein zijn kennen wij onze huurders veelal nog bij naam. Dat vinden we heel prettig. We hebben korte lijnen met jou en werken in het woningonderhoud nauw samen met onze vaste ketenpartners. Dat maakt het persoonlijk. Voor ons is verhuren mensenwerk.

Service

We willen graag tevreden huurders. Dat begint met een fijne woning in een prettige omgeving. Maar we verrassen je ook graag met onze service. Wij zijn altijd dichtbij en bereikbaar voor vragen en verzoeken.

Betrouwbaar

Op ons kun je bouwen. En daarbij is niet de winst het uitgangspunt, maar de beste oplossing voor onze huurders. En dat vinden we al 100 jaar heel gewoon.

Geen winstoogmerk

Wij zijn een stichting en hebben geen winstoogmerk. In 1914 opgericht om goede woningen bereikbaar te maken voor inwoners van Deventer. En eigenlijk is dat nog steeds zo. Het maakt ons een opvallende partij tussen de verhuurders. Wij bieden onze huurders een goede woning, tegen een eerlijke prijs met persoonlijke service en aandacht.

Ons Team


 • Is Eigen Bouw een woningcorporatie? Artboard

  Nee. Wij zijn een particuliere verhuurder. Onze rechtsvorm is een stichting. Hiermee onderscheiden we ons van andere particuliere verhuurders en beleggers. Wij hebben namelijk geen winstoogmerk. Het geld dat wij verdienen investeren wij direct weer in onderhoud, beheer en nieuwbouw van huurwoningen. Zo houden wij de huurprijzen zo laag mogelijk. Ook voelen wij ons maatschappelijk betrokken bij de stad Deventer. Wij werken onder andere nauw samen met de gemeente Deventer en de drie Deventer woningcorporaties.

 • Hoe ziet de organisatie van Eigen Bouw eruit? Artboard

  Team Klant, Wonen en Markt: Peter, Jordy, Inèz, Rémon en Monique behandelen alle klantvragen, verhuurzaken en leefbaarheidszaken.

  Team Vastgoed: Rick zorgt er samen met onze partners voor dat alle woningen en woongebouwen technisch in orde zijn.

  Team Financiën: Azra, Gerjon en Jeroen verzorgen de financiële bedrijfsvoering.

  Onze Communicatie- en Marketingadviseur is Elise.

  Onze officemanager is Natascha.

  Edward van der Geest is de directeur-bestuurder. Ons toezicht is geregeld via een Raad van Toezicht.

 • Hoe legt Eigen Bouw verantwoording af? Artboard

  Jaarlijks maken we met de gemeente afspraken wat we als verhuurder willen bijdragen aan de stad Deventer op het gebied van wonen. Woningcorporaties noemen dit soort afspraken ‘prestatieafspraken’, wij noemen het 'ons bod aan de Deventer samenleving’. Daarnaast bespreken we met de huurdersvereniging, bewonerscommissies en Klachten Adviescommissie jaarlijks onze prestaties, jaarverslag en begroting.

 • Wat zijn de doelen van Eigen Bouw de komende jaren? Artboard

  Wij richten ons de komende jaren steeds meer op het huisvesten van een- en tweepersoonshuishoudens met midden en hoge inkomens. Deze groepen komen niet aan bod bij woningcorporaties en onze woningen zijn heel geschikt voor deze doelgroepen. Nieuwsgierig naar wat we nog meer allemaal gaan doen? Bekijk dan ons ondernemingsplan.

 • Valt Eigen Bouw onder Woonkeus Stedendriehoek? Artboard

  Nee. Woonkeus Stedendriehoek is het woonruimteverdeelsysteem van de woningcorporaties in de regio Deventer-Zutphen-Apeldoorn. Eigen Bouw is geen woningcorporatie. Wij hebben onze eigen manier van woningen aanbieden en toewijzen en staan dus los van Woonkeus Stedendriehoek.

 • Hoe gaat Eigen Bouw om met klachten? Artboard

  Misschien heb je een klacht over ons of over één van onze onderhoudspartners. We vragen je dan om de klacht eerst schriftelijk aan ons door te geven. Lees hier meer over onze klachtenprocedure.

 • Moet Eigen Bouw ook ‘passend toewijzen’? Artboard

  Nee. Wij zijn geen woningcorporatie, maar een particuliere verhuurder. We zijn daarom niet gebonden aan wet- en regelgeving vanuit de overheid als het gaat om het toewijzen van onze woningen. Woningzoekenden met een midden- of hoger inkomen kunnen bij ons dus ook een sociale huurwoning huren.

 • Zijn er vacatures bij Eigen Bouw? Artboard

  Als er vacatures zijn, dan staan ze als nieuwsbericht op onze website. Klik hier om naar de nieuwspagina te gaan.

Schrijf je gratis in en wij doen de rest!

geregeld binnen 5 min