Op zoek naar een prettige huurwoning in Deventer?

Wij helpen jou bij het vinden van een fijne huurwoning in Deventer. Met ruim 800 woningen op mooie locaties, bieden wij onze huurders een goede woning, tegen een eerlijke prijs met persoonlijke service en aandacht.

 
675
appartementen
 
125
eengezinswoningen
huurprijzen vanaf
€ 550
p.m.

icon-checkmark Gratis inschrijven

icon-checkmark Klein team, grote service

icon-checkmark Thuis in Deventer

Veelgestelde vragen

Mocht je vraag hier niet tussen staan, bekijk hier alle veelgestelde vragen of neem contact op met ons op.

 • Hoe wijst Eigen Bouw haar woningen toe? Artboard

  Wij wijzen woningen toe op basis van inschrijfduur. Hoe langer je staat ingeschreven bij ons, hoe meer kans je op een woning maakt. Per woning gelden er ook vaak nog aanvullende voorwaarden bijvoorbeeld inkomen of leeftijd. Hier kijken we ook naar bij het toewijzen van de woning.

 • Wat is het minimale inkomen om een woning te kunnen huren? Artboard

  Om bij ons voor een huurwoning in aanmerking te komen, moet je een minimaal inkomen hebben. Hoe hoog dit inkomen is, hangt af van jouw huishoudsamenstelling en de hoogte van de huur. Als ondergrens geldt in ieder geval:

  Sociale huur (huurprijs tot € 752,33)

  • Alleenstaand vanaf 23 jaar: minimaal € 23.650 bruto per jaar
  • 2 personen of meer vanaf 23 jaar: minimaal € 32.075 bruto per jaar

  Vrije sector (huurprijs vanaf € 752,33)

  • Alleenstaand vanaf 23 jaar: minimaal € 40.024 bruto per jaar
  • 2 personen of meer vanaf 23 jaar: minimaal € 44.196 bruto per jaar

  Je kunt in de regels woonruimteverdeling de voorwaarden bekijken die we hanteren voor de verschillende huishoudens en huurprijzen. De inkomensvoorwaarden staan ook altijd duidelijk bij de woningadvertentie vermeld.

  Nb. Onder inkomen verstaan wij salaris, uitkering en/of AOW.

 • Waar in Deventer staan de woningen van Eigen Bouw? Artboard

  Een groot deel van onze woningen staat in de wijk Zandweerd. Maar ook in de binnenstad van Deventer, Keizerslanden en in de wijk Voorstad hebben we woningen. Je leest hier meer over onze wijken.

 • Bouwt Eigen Bouw ook nieuwe woningen? Artboard

  Jazeker! Wij zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen voor de nieuwbouw aan de Rubensstraat in Deventer. Dit is in de wijk Zandweerd. Een deel van deze woningen heeft zicht op de IJssel. Hier komen zo’n 86 appartementen met huurprijzen vanaf € 850 per maand voor een- en tweepersoonshuishoudens. Naar verwachting starten we na de zomer van 2021 met de bouw en leveren we eind 2022 de eerste woningen op.

  Heb je interesse? Schrijf je in ieder geval alvast in als woningzoekende bij ons. Vergeet ook niet een zoekprofiel in te vullen! Dan ontvang je per e-mail een tipbericht op het moment dat we starten met de verhuur.

 • Wat is de werkwijze van Eigen Bouw? Artboard

  Zo werken we

  Om bij ons te kunnen huren, moet je bij ons ingeschreven staan. Wij wijzen woningen namelijk toe op basis van inschrijfduur. Reageer je op een woning en sta jij als langste bij ons ingeschreven? En voldoe je aan onze overige voorwaarden (zoals inkomen, huishoudgrootte en leeftijd)? Dan krijg jij als eerste de woning aangeboden.

  Je leest hier meer over onze werkwijze.

We wonen hier in het Koggeschip zo centraal. Op vrijdag halen we vaak een visje bij de viswinkel op het winkelcentrum Colmschate. Even de drukte en gezelligheid en daarna ook weer een fijne korte wandeling richting huis.

Sjoukje

- Sjoukje

Over ons

Eigen Bouw is een particuliere verhuurder in Deventer. Wat ons bijzonder maakt? We zijn een stichting zonder winstoogmerk. Het verdiende geld wordt direct geïnvesteerd in onderhoud, beheer en nieuwbouw van huurwoningen. Wij zijn in 1914 opgericht om goede woningen bereikbaar te maken voor inwoners van de stad. En daar gaan we nog steeds voor. Met een team van ongeveer 12 mensen zetten wij ons in voor onze huurders. Wij kennen veel huurders bij naam. Dat vinden we wel zo prettig! Per telefoon, e-mail, ons kantoor en via onze klusjesman zijn wij altijd dichtbij en goed bereikbaar. Eigen Bouw voelt zich maatschappelijk betrokken bij de stad. Wij werken dan ook nauw samen met de gemeente Deventer en de drie Deventer woningcorporaties. Op ons kun je bouwen.