1. Home
  2. Nieuws
  3. Doorstroomvoordeel

Doorstroomvoordeel

18-11-2021
|
3 minuten leestijd

Iedereen wil graag passend wonen. Veiligheid, bereikbaarheid en betaalbaarheid zijn belangrijke uitgangspunten. Daar zetten de woningcorporaties in Deventer en particuliere verhuurder Eigen Bouw zich dagelijks voor in. De doorstroming binnen de sociale huurmarkt zit op slot. Het gebrek aan doorstroming op de sociale huurmarkt is een probleem waar veel inwoners van Deventer tegenaan lopen. Daarom introduceert Eigen Bouw het ‘doorstroomvoordeel’. Het doorstroomvoordeel is bedoeld voor de woningzoekende die nu een sociale huurwoning huurt, maar een woning in de vrije sector (> € 763,47) zoekt.


Huurders met een middeninkomen kunnen vaak lastig een woning kopen. En woningen in de vrije sector hebben vaak huurprijzen die starten vanaf € 1100 euro. Er is daarom weinig woningaanbod voor de groep middeninkomens die een woning wil huren. Eigen Bouw denkt graag mee met deze groep. Door doorstroomvoordeel te geven aan huurders in een sociale woning die willen verhuizen naar de vrije sector, komt in Deventer een sociale huurwoning beschikbaar voor de sociale doelgroep. Zo kan binnen de sociale huurmarkt één verhuizing meerdere verhuisbewegingen op gang te brengen. En dat is goed voor de doorstroming op de Deventer sociale huurmarkt. Zo profiteren huishoudens in het sociale segment ook mee van (nieuwe) woningen in de vrije sector.

Interesse in een nieuw huur appartement met zicht op de IJssel? Let dan op!

Eind 2022 levert Eigen Bouw 86 nieuwe huurappartementen op aan de Rubensstraat. Een deel hiervan kijkt uit over de IJssel. De huurprijzen starten vanaf 868 euro en staan hier. Van de 86 appartementen worden in totaal 10 woningen toegewezen aan woningzoekenden met doorstroomvoordeel.

Kijk op www.eigenbouw.nl/doorstroomvoordeel of je aan de voorwaarden voldoet. Hoe eerder woningzoekenden zich aanmelden voor doorstroomvoordeel, hoe meer kans er is op de toewijzing van een nieuwbouwappartement aan de Rubensstraat of een andere woning in de vrije sector.

UPDATE 31-1-2022: Tot op heden zijn vier appartementen toegewezen aan woningzoekenden met doorstroomvoordeel. Er zijn dus nog zes appartementen beschikbaar! Houdt onze website in de gaten of neem contact op voor meer informatie over de verhuur van de appartementen aan de Rubenstraat!

Schrijf je gratis in en wij doen de rest!

geregeld binnen 5 min