1. Home
  2. Nieuws
  3. Eerste steen nieuwbouw Rubensstraat

Eerste steen nieuwbouw Rubensstraat

30-09-2021
|
2 minuten leestijd

Wethouder Rob de Geest en voormalig directeur-bestuurder Aerdt Nijland van Eigen Bouw legden 16 september een eerste steen bij het nieuwbouwproject aan de Rubensstraat. Eind juni is Dura Vermeer begonnen met de bouw van 86 gasloze appartementen in het middeldure huursegment, verdeeld over drie woongebouwen van vijf en zes lagen.

Op een toplocatie in de wijk Zandweerd, werd onder toeziend oog van circa 40 genodigden afgelopen donderdag de eerste steen gelegd. Het duurzame en ambitieuze nieuwbouwproject, met deels uitzicht op de IJssel, werd verder toegelicht door ontwikkelend bouwer Dura Vermeer. “Een duurzaam woningbezit in het midden dure huursegment is voor Eigen Bouw een belangrijk speerpunt. Daarom zijn wij ook blij dat de nieuwbouwappartementen worden aangesloten op het nog te realiseren Slim Warmtenet Zandweerd.” Naar verwachting zijn de drie woongebouwen begin 2022 op hoogte en is de oplevering einde 2022 / begin 2023.

Eerste steen


Slim warmtenet Zandweerd

Het Slim Warmtenet Zandweerd is een gemeenschappelijke warmtevoorziening voor bestaande huizen in de wijk en de nieuwbouwprojecten. Via een netwerk van leidingen onder de grond, stroomt de restwarmte uit de rioolwaterzuiveringsinstallatie naar de woningen. Een vernieuwend en vooruitstrevend project, waarmee Zandweerd op de kaart wordt gezet wat betreft verduurzaming.

Meer projectinformatie en timelapse beelden van de bouw vindt u op www.eigenbouw.nl/rubensstraat.

1631819731773
1631819733445

Schrijf je gratis in en wij doen de rest!

geregeld binnen 5 min