1. Home
  2. Nieuws
  3. Eigen Bouw overhandigt symbolisch bod aan gemeente Deventer

Eigen Bouw overhandigt symbolisch bod aan gemeente Deventer

04-04-2024
|
5 minuten leestijd

Op donderdag 4 april heeft directeur-bestuurder Edward van der Geest symbolisch een bod overhandigd aan wethouder Rob de Geest van de gemeente Deventer. Dit bod bestaat uit afspraken die Eigen Bouw met de gemeente heeft gemaakt over het bouwen van duurzame, toekomstbestendige en gevarieerde huurwoningen. Hierbij richt Eigen Bouw zich op passende huurwoningen voor een- en tweepersoonshuishoudens in de middenhuur. Daarnaast draagt Eigen Bouw graag haar steentje bij aan de leefbaarheid in de wijk en in haar appartementcomplexen. Edward van der Geest: ‘‘Eigen Bouw zet zich met deze afspraken in om bij te dragen aan prettig huren en dus wonen in Deventer’’.

Vanuit de Woonvisie hebben de gemeente en Eigen Bouw afgesproken dat het woningaanbod toekomstbestendig, energiezuinig en gevarieerd moet zijn. Het aanbod speelt in op de veranderende woonwensen en samenstelling van huishoudens. Eigen Bouw werkt aan een woningaanbod dat voldoende flexibel is om te kunnen inspelen op de veranderende woonwensen vanuit deze groepen.

Een andere ambitie vanuit de Woonvisie is dat er een gevarieerd aanbod is van toekomstbestendige huurwoningen, zowel in de sociale huur als in de middenhuur. Eigen Bouw legt zich toe op realisatie van deze middenhuurwoningen op fraaie locaties, dicht bij voorzieningen en energiezuinig. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld al 86 appartementen aan de Rubensstraat en 81 appartementen aan de Rembrandtflat aangesloten op het Slim Warmtenet Zandweerd. Ook is Eigen Bouw voornemens om het appartementencomplex IJsselflat aan te sluiten aan het Slim Warmtenet Zandweerd.

Goed wonen in Deventer
Goed wonen, betekent naast een prettige passende woning, ook een prettige woonomgeving. Ook daar hebben we ons commitment aan de Deventer samenleving uitgesproken. Zo dragen we ons steentje bij aan het beperken van overlast en het op peil houden en verbeteren van de leefbaarheid in de wijken. Dit doet Eigen Bouw in samenwerking met verschillende instanties waaronder zorgpartijen, collega-corporaties en politie. Daarnaast spelen bewonerscommissies en de huurdersvereniging een belangrijke rol.

Schrijf je gratis in en wij doen de rest!

geregeld binnen 5 min