1. Home
  2. Nieuws
  3. Feestelijke oplevering deel 1 wijkontwikkelingsplan Oranjekwartier

Feestelijke oplevering deel 1 wijkontwikkelingsplan Oranjekwartier

28-09-2021
|
2 minuten leestijd

In 18 weken van label E naar label A

Nadat de verduurzamingswerkzaamheden van 54 woningen van Stichting Eigen Bouw in 2020 al afgerond waren is eindelijk het moment daar: de officiële oplevering. Alle betrokken bewoners waren uitgenodigd voor een afsluitend feest, als bedankje voor hun medewerking en geduld tijdens de werkzaamheden. In het oog springt de door Lenferink Vastgoedonderhoud vernieuwde buitengevel van de woningen aan de Prinses Beatrixstraat, Koningin Julianastraat en de Prins Hendrikstraat. Aan de prinses Beatrixstraat en de Koningin Julianastraat zijn tevens de bergingen van de voorkant verplaatst naar de achterkant. Het resultaat is een metamorfose van de buurt met goed geïsoleerde woningen. Tocht en optrekkende kou zijn verholpen!

Wat is er gebeurd?

In 18 weken een labelsprong van label E naar label A: de gevels aan de voor- en achterzijde zijn vernieuwd en voorzien van gevelisolatie, nieuwe kunststof ramen, deuren en dubbel glas. De vloer en het dak zijn geïsoleerd, zachtboardplafonds zijn vervangen door gipsplaten en waar mogelijk is mechanische ventilatie geplaatst. Ook zijn er nieuwe schuttingen geplaatst. Bij een deel van de woningen zijn de bergingen verplaatst van de voor- naar de achterzijde.

Nadat het groot onderhoud afgerond was is ook het openbaar gebied aangepakt. Samen met de bewoners is het plantsoen in het hofje aan de Beatrixstraat opnieuw aangelegd. Een prachtig resultaat!

Whats App Image 2021 09 27 at 12 04 29
Whats App Image 2021 09 27 at 12 04 39

Schrijf je gratis in en wij doen de rest!

geregeld binnen 5 min