1. Home
  2. Nieuws
  3. Stichting Eigen Bouw vervangt 66 portiekflats aan de Hobbemastraat in Deventer door 96 appartementen met lift

Stichting Eigen Bouw vervangt 66 portiekflats aan de Hobbemastraat in Deventer door 96 appartementen met lift

25-03-2022
|
2 minuten leestijd

Monique Koobs, regisseur Klant, Wonen en Markt bij Eigen Bouw: ‘’Afgelopen tijd hebben wij onderzoek gedaan naar de onderhoudsstaat van de portiekflats en zorgvuldig afgewogen of we gaan renoveren of herbouwen. De flats zijn slecht geïsoleerd, hebben nog gaskachels en zijn moeilijk te verduurzamen. Eigen Bouw richt zich, als niet commerciële verhuurder, op realisatie van woningen voor kleine huishoudens (een- en tweepersoons) in de middenhuur. We realiseren ons dat het bericht over de voorgenomen sloop voor de bewoners een hele lastige boodschap is. We gaan ze dan ook zo goed mogelijk op weg helpen naar nieuwe woonruimte’’.

Nieuwe plannen: 96 gasloze appartementen met lift en eigen parkeerplaats
Op de plek van de huidige portiekflats zullen 96 appartementen van circa 70m2 worden gebouwd, bestemd voor de middenhuur. Alle appartementen hebben 2 slaapkamers, een ruim balkon en eigen parkeerplaats. De vijf appartementencomplexen beschikken over een lift en zijn levensloopbestendig. Naar verwachting kunnen wij in de loop van 2022 meer informatie delen over de uitwerking van de plannen ‘’aldus Monique Koobs.

Persoonlijk gesprek
De aankondiging van de sloop betekent niet dat bewoners per direct moeten vertrekken. Bewoners krijgen ruim de tijd op zoek te gaan naar een andere woning. Uiteraard zal Eigen Bouw hen hierbij zo goed mogelijk ondersteunen. Ook is er voor hen een sociaal plan vastgesteld, waarin verschillende zaken zoals een verhuiskostenvergoeding en een urgentie bij Eigen Bouw en Woonkeus zijn opgenomen. Monique Koobs: ‘’We gaan daarom met elke huurder in gesprek. Dat geeft de gelegenheid vragen te stellen over het sociaal plan en de mogelijkheden voor de toekomst te bespreken’’.

Schrijf je gratis in en wij doen de rest!

geregeld binnen 5 min