1. Home
  2. Nieuws
  3. Verhuur nieuwbouw Rubensstraat is gestart

Verhuur nieuwbouw Rubensstraat is gestart

09-12-2021
|
3 minuten leestijd

Afgelopen week zijn we gestart met de verhuur van de 84 nieuwbouwappartementen aan de Rubensstraat. Alle woningzoekenden die staan ingeschreven bij Eigen Bouw hebben hiervan bericht gehad. Zij hebben drie dagen tijd gehad om te reageren op de woningen.

Op de huurappartementen, die naar verwachting eind 2022 worden opgeleverd, is massaal gereageerd. Heb je gereageerd? Je ontvangt alleen bericht van ons als je één van de 84 kandidaten bent geworden. Hoor je niks van ons? Dan moet je helaas nog even verder zoeken naar een woning.

Inloopbijeenkomst
In januari wordt een eerste inloopbijeenkomst georganiseerd voor de 84 kandidaten. Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen zij bepalen in welke woningtypes en/of huisnummers zij interesse
hebben.

Woningverdeling

De woningen worden enkele weken na de inloopbijeenkomst verdeeld op volgorde van de rangordelijst. De woningzoekende die als eerste op de lijst staat, mag dus als eerste een woning uitkiezen.

Voordeel voor 10 huurders die in Deventer vanuit een sociale huurwoning doorstromen

Wij reserveren tien woningen voor woningzoekenden die doorstromen vanuit een sociale huurwoning in Deventer. Hiermee bedoelen wij huurders die een sociale huurwoning huren van
Eigen Bouw of een woningcorporatie, maar beschikken over een verzamelinkomen boven de € 40.024,- (eenpersoonshuishouden) of € 44.0196,- (tweepersoonshuishouden). Door deze huurders voorrang te geven op een woning in de vrije sector, komt een sociale huurwoning beschikbaar. Daar kunnen woningzoekenden van corporaties dan weer gebruik van maken. Door dit doorstroomvoordeel draagt Eigen Bouw haar steentje bij aan de doorstroming op de sociale woningmarkt in Deventer.

Doorstroomvoordeel blijft ook voor andere woningen van toepassing voor alle woningzoekenden die nu in een sociale huurwoning in Deventer wonen en willen verhuizen naar een woning van Eigen Bouw in de vrije sector. Meer weten over doorstroomvoordeel? Klik hier.

Hoe worden de woningen verdeeld tussen de doorstromers en
reguliere woningenzoekenden? 

Wij willen de woningen graag op een eerlijke manier verdelen over beide doelgroepen. Daarom is in goed overleg met Huurdersvereniging Eigen Bouw de volgende verdeelmethode vastgesteld:
• De eerste kandidaat is de doorstromer met de meeste rechten.
• De tweede kandidaat is een woningzoekende met de langste
inschrijftijd.
• De derde kandidaat is de doorstromer met het tweede recht.
• De vierde kandidaat is de woningzoekende met de tweede.
inschrijftijd.
• Etc. 

Het vaststellen van de uiteindelijke kandidatenlijst is handwerk. Dit betekent dat de kandidatenlijst die na sluiting van de advertentie zichtbaar is op onze website (via Mijn Eigen Bouw) niet actueel is. Er kunnen dus geen rechten worden ontleend aan deze lijst. Elke woningzoekende krijgt individueel bericht.

Schrijf je gratis in en wij doen de rest!

geregeld binnen 5 min