Verhuizen

Je gaat verhuizen

Van harte gefeliciteerd met je andere woning. Je gaat verhuizen. Dit betekent dat er wel één en ander geregeld moet worden. Om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen, vragen wij je de instructie van de voorinspectie goed door te lezen. Wil je iets ter overname aanbieden aan de volgende huurder? Bekijk dan ook het overnameformulier.

Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Wat moet je regelen voor de verhuizing?

Bekijk de instructie voorinspectie pijltjearrow

Bied je iets ter overname aan?

Bekijk het overnameformulier pijltjearrow
  • Hoe zeg ik de huur op? Artboard

    De huur opzeggen kan via Mijn Eigen Bouw. Als er twee huurders op het huurcontract staan, dan moeten ze allebei instemmen met de huuropzegging. Uiteraard is het ook mogelijk langs te komen op ons kantoor, Karveel 4 in Colmschate om de huur op te zeggen. Bekijk onze openingstijden op onze contactpagina. Lees hier meer over het opzeggen van de huur.

  • Wanneer kan ik de huur opzeggen? Artboard

    Op elke werkdag kan de huur worden opzegd. De opzegtermijn is een maand, tenzij dit anders in de huurovereenkomst staat vermeld. Bijvoorbeeld: de wens is om de huur te beëindigen per 15 mei, zeg dan de huur vóór 15 april bij ons op. Let op dat de einddatum niet in het weekend of op een feestdag valt.

  • Hoe gaat het opzeggen van de huur bij overlijden? Artboard

    Gecondoleerd met het verlies. Als er geen andere bewoner is die in de woning mag blijven wonen (echtgenoot, geregistreerd partner of medehuurder), dan eindigt het huurcontract automatisch op de laatste dag van de tweede volle maand na overlijden. Dus stel de dag van overlijden is 15 oktober, dan eindigt het contract op 31 december. Erfgenamen mogen natuurlijk altijd de huur eerder opzeggen. Hierbij geldt wel de opzegtermijn van één maand. Stuur bij het opzeggen van de huur altijd een kopie van de akte van overlijden mee. Het kan zijn dat we ook vragen om een akte van erfrecht. Let op: als er sprake is van een betaalde waarborgsom dan wordt deze pas uitbetaald na ongeveer drie maanden na het einde van de huurovereenkomst. Houd hier rekening mee bij de afhandeling van de nalatenschap.

Schrijf je gratis in en wij doen de rest!

geregeld binnen 5 min