Woning zoeken

Je bent op zoek naar een woning in Deventer? Wij helpen je graag! Eigen Bouw verhuurt ruim 800 woningen op mooie locaties in Deventer. Dit zijn vooral appartementen, maar we hebben ook zo’n 125 eengezinswoningen. Onze huurprijzen liggen tussen de € 600 en € 1.100 per maand.

Zo werken we

Om bij ons te kunnen huren, moet je bij ons ingeschreven staan. Wij wijzen woningen namelijk toe op basis van inschrijfduur. Reageer je op een woning en sta jij als langste bij ons ingeschreven? En voldoe je aan onze overige voorwaarden (zoals inkomen, huishoudgrootte en leeftijd)? Dan krijg jij als eerste de woning aangeboden.

Je leest hier meer over onze werkwijze.

Inschrijven

Schrijf je gratis in en maak een zoekprofiel aan.

Schrijf je nu in pijltjearrow

Woning zoeken

Zoek, bekijk en reageer direct op een woning.

Start nu met zoeken pijltjearrow
 • Hoe kom ik in aanmerking voor een woning? Artboard
  • Welke voorwaarden hanteert Eigen Bouw bij woningtoewijzing? Artboard

   Om voor een huurwoning in aanmerking te komen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. De minimale inkomensgrenzen, de minimale leeftijd en maximale huishoudgrootte (voor appartementen) staan in de tabel op de homepage. Zoals je daar ziet hanteren wij verschillende voorwaarden voor sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen.

   Vermogen of eigen woning ter waarde van minimaal 78.950 euro?

   Ligt je inkomen onder onze minimale inkomensgrenzen? Maar heb je de beschikking over eigen vermogen en/of een koopwoning met overwaarde van minimaal 78.950 euro? Dan mag je 10 % van je vermogen optellen bij je bruto huishoudinkomen/verzamelinkomen in je inschrijving. Zie ook artikel 17 van de regels woonruimteverdeling.

   Minimale leeftijd

   Sommige wooncomplexen hebben een minimale leeftijd van 45 jaar. Voor eengezinswoningen geldt geen minimale huishoudgrootte. De maximale huishoudgrootte (voor eengezinswoningen met drie slaapkamers) is zes personen.

   Wil je alles weten over de regels die we hanteren bij onze woonruimteverdeling? Lees dan de regels woonruimteverdeling.

  • Moet Eigen Bouw ook ‘passend toewijzen’? Artboard

   Nee. Wij zijn geen woningcorporatie, maar een particuliere verhuurder. We zijn daarom niet gebonden aan wet- en regelgeving vanuit de overheid als het gaat om het toewijzen van onze woningen. Woningzoekenden met een midden- of hoger inkomen kunnen bij ons dus ook een sociale huurwoning huren (huurprijs < € 763,47 prijspeil 2022).

  • Moet ik, als ik voor een woning bij Eigen Bouw in aanmerking wil komen, ook bij Woonkeus Stedendriehoek ingeschreven staan? Artboard

   Nee. Woonkeus Stedendriehoek is het woonruimteverdeelsysteem van de woningcorporaties in de regio Deventer-Zutphen-Apeldoorn. Eigen Bouw is geen woningcorporatie. Wij hebben onze eigen manier van woningen aanbieden en toewijzen en staan dus los van Woonkeus Stedendriehoek.

  • Ik heb gereageerd op een woning, en nu? Artboard

   Alleen als je de eerste kandidaat bent, krijg je bericht van ons. Wil je weten op welke plaats je bent geëindigd voor een woning waarop je hebt gereageerd? Dit kun je nazien in mijn eigen bouw. Log in op jouw persoonlijke pagina. Klik onder het kopje 'Mijn inschrijving' op 'Ik heb gereageerd op een woning. Hier lees je in de kolom 'Resultaat' op welke plek je bent geëindigd.

  • Hoe kan ik mijn partner toevoegen aan mijn inschrijving bij Eigen Bouw? Artboard

   Helaas kun je niet zelf jouw partner via Mijn Eigen Bouw toevoegen aan jouw inschrijving. Neem even contact met ons op. Dan schrijven wij jouw partner bij.

 • Over Eigen Bouw Artboard
  • Hoe wijst Eigen Bouw haar woningen toe? Artboard

   Wij wijzen woningen toe op basis van inschrijfduur. Hoe langer je staat ingeschreven bij ons, hoe meer kans je op een woning maakt. Per woning gelden er ook vaak nog aanvullende voorwaarden bijvoorbeeld inkomen of leeftijd. Hier kijken we ook naar bij het toewijzen van de woning.

 • Urgenties en voorrang bij het vinden van een woning Artboard
  • Kan ik een sociale of medische urgentie krijgen? Artboard

   Eigen Bouw kent zelf geen sociale of medische urgenties toe. Om hiervoor in aanmerking te komen, neem je contact op met één van de deelnemende corporaties van Woonkeus Stedendriehoek. Bijvoorbeeld Rentree of Woonbedrijf ieder1. Als je via Woonkeus Stedendriehoek een urgentie toegewezen krijgt, dan is deze ook geldig voor het woningbezit van Eigen Bouw. Lever in dit geval je toegekende urgentie aan bij Eigen Bouw. Dan koppelen wij een urgentie aan je inschrijving. Daarmee kun je ook met voorrang reageren op het woningaanbod van Eigen Bouw.

 • Ons woningbezit Artboard
  • Waar staan de woningen van Eigen Bouw? Artboard

   We verhuren in totaal 757 woningen. Dit zijn 656 appartementen en 101 eengezinswoningen. De huurprijzen liggen tussen de € 600 en € 1100,- per maand. Een groot deel van onze woningen staat in de wijk Zandweerd-Noord. Maar ook in de binnenstad van Deventer, Keizerslanden, de Vijfhoek, Voorstad en Colmschate. Je leest hier meer over op de pagina onze woningen.

  • Bouwt Eigen Bouw ook nieuwe woningen? Artboard

   Jazeker! Wij zijn op dit moment begonnen met de nieuwbouw aan de Rubensstraat in Deventer. Dit is in de wijk Zandweerd-Noord. Een deel van deze woningen heeft zicht op de IJssel. Hier komen zo’n 86 appartementen met huurprijzen vanaf € 875 per maand voor een- en tweepersoonshuishoudens (prijspeil 2021). Naar verwachting leveren we eind 2022 de eerste woningen op.

   Heb je interesse? De eerste verhuurronde is onlangs geweest. Maar er komt in januari of februari 2022 nog een tweede ronde! Schrijf je in ieder geval alvast in als woningzoekende bij ons. Vergeet ook niet een zoekprofiel in te vullen! Dan ontvang je per e-mail een tipbericht op het moment dat we starten met de tweede ronde van de verhuur.

Schrijf je gratis in en wij doen de rest!

geregeld binnen 5 min