Woning zoeken

Je bent op zoek naar een woning in Deventer? Wij helpen je graag! Eigen Bouw verhuurt ruim 800 woningen op mooie locaties in Deventer. Dit zijn vooral appartementen, maar we hebben ook zo’n 125 eengezinswoningen. Onze huurprijzen liggen tussen de € 450 en € 1.100 per maand.

Zo werken we

Om bij ons te kunnen huren, moet je bij ons ingeschreven staan. Wij wijzen woningen namelijk toe op basis van inschrijfduur. Reageer je op een woning en sta jij als langste bij ons ingeschreven? En voldoe je aan onze overige voorwaarden (zoals inkomen, huishoudgrootte en leeftijd)? Dan krijg jij als eerste de woning aangeboden.

Je leest hier meer over onze werkwijze.

Inschrijven

Schrijf je gratis in en maak een zoekprofiel aan.

Schrijf je nu in pijltjearrow

Woning zoeken

Zoek, bekijk en reageer direct op een woning.

Start nu met zoeken pijltjearrow
 • Hoe kom ik in aanmerking voor een woning? Artboard
 • Over Eigen Bouw Artboard
  • Hoe wijst Eigen Bouw haar woningen toe? Artboard

   Wij wijzen woningen toe op basis van inschrijfduur. Hoe langer je staat ingeschreven bij ons, hoe meer kans je op een woning maakt. Per woning gelden er ook vaak nog aanvullende voorwaarden bijvoorbeeld inkomen of leeftijd. Hier kijken we ook naar bij het toewijzen van de woning.

 • Urgenties en voorrang bij het vinden van een woning Artboard
  • Kan ik een sociale of medische urgentie krijgen? Artboard

   Eigen Bouw kent zelf geen sociale of medische urgenties toe. Om hiervoor in aanmerking te komen, neem je contact op met één van de deelnemende corporaties van Woonkeus Stedendriehoek. Bijvoorbeeld Rentree of Woonbedrijf ieder1. Als je via Woonkeus Stedendriehoek een urgentie toegewezen krijgt, dan is deze ook geldig voor het woningbezit van Eigen Bouw. Lever in dit geval je toegekende urgentie aan bij Eigen Bouw. Dan koppelen wij een urgentie aan je inschrijving. Daarmee kun je ook met voorrang reageren op het woningaanbod van Eigen Bouw.

 • Ons woningbezit Artboard
  • Waar staan de woningen van Eigen Bouw? Artboard

   We verhuren in totaal 757 woningen. Dit zijn 656 appartementen en 101 eengezinswoningen. De huurprijzen liggen tussen de € 600 en € 1100,- per maand. Een groot deel van onze woningen staat in de wijk Zandweerd-Noord. Maar ook in de binnenstad van Deventer, Keizerslanden, de Vijfhoek, Voorstad en Colmschate. Je leest hier meer over op de pagina onze wijken.

  • Bouwt Eigen Bouw ook nieuwe woningen? Artboard

   Jazeker! Wij zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen voor de nieuwbouw aan de Rubensstraat in Deventer. Dit is in de wijk Zandweerd-Noord. Een deel van deze woningen heeft zicht op de IJssel. Hier komen zo’n 86 appartementen met huurprijzen vanaf € 850 per maand voor een- en tweepersoonshuishoudens. We starten rond de zomer van 2021 met de bouw en leveren we eind 2022 de eerste woningen op.

   Heb je interesse? Schrijf je in ieder geval alvast in als woningzoekende bij ons. Vergeet ook niet een zoekprofiel in te vullen! Dan ontvang je per e-mail een tipbericht op het moment dat we starten met de verhuur.

Schrijf je gratis in en wij doen de rest!

geregeld binnen 5 min