Woning zoeken

Je bent op zoek naar een woning in Deventer? Wij helpen je graag! Eigen Bouw verhuurt ruim 800 woningen op mooie locaties in Deventer. Dit zijn vooral appartementen, maar we hebben ook zo’n 125 eengezinswoningen. Onze huurprijzen liggen tussen de € 450 en € 1.100 per maand.

Zo werken we

Om bij ons te kunnen huren, moet je bij ons ingeschreven staan. Wij wijzen woningen namelijk toe op basis van inschrijfduur. Reageer je op een woning en sta jij als langste bij ons ingeschreven? En voldoe je aan onze overige voorwaarden (zoals inkomen, huishoudgrootte en leeftijd)? Dan krijg jij als eerste de woning aangeboden.

Je leest hier meer over onze werkwijze.

Inschrijven

Schrijf je gratis in en maak een zoekprofiel aan.

Schrijf je nu in pijltjearrow

Woning zoeken

Zoek, bekijk en reageer direct op een woning.

Start nu met zoeken pijltjearrow
 • Welke inkomensvoorwaarden hanteert Eigen Bouw? Artboard

  Om bij ons voor een huurwoning in aanmerking te komen, moet je een minimaal inkomen hebben. Hoe hoog dit inkomen is, hangt af van jouw huishoudsamenstelling, leeftijd en de hoogte van de huur. Als ondergrens geldt in ieder geval:

  • Alleenstaand vanaf 23 jaar tot AOW leeftijd: minimaal € 15.500 bruto per jaar
  • Alleenstaand vanaf AOW leeftijd: minimaal € 14.500 bruto per jaar
  • Eenoudergezin tot AOW leeftijd: minimaal € 19.000 bruto per jaar
  • Paar tussen 23 jaar en AOW leeftijd, zonder kinderen: minimaal € 27.000 bruto per jaar
  • Paar tussen 23 jaar en AOW leeftijd, met kinderen: minimaal € 29.400 bruto per jaar
  • Paar vanaf AOW leeftijd: minimaal € 19.500 bruto per jaar

  Je kunt hier de tabel met inkomensvoorwaarden bekijken die we hanteren voor de verschillende huishoudens en huurprijzen. De inkomensvoorwaarden staan ook altijd duidelijk bij de woningadvertentie vermeld.

  Nb. Onder inkomen verstaan wij salaris, uitkering en/of AOW.

 • Moet Eigen Bouw ook ‘passend toewijzen’? Artboard

  Nee. Wij zijn geen woningcorporatie, maar een particuliere verhuurder. We zijn daarom niet gebonden aan wet- en regelgeving vanuit de overheid als het gaat om het toewijzen van onze woningen. Woningzoekenden met een midden of hoger inkomen kunnen bij ons dus ook gewoon een sociale huurwoning huren (huurprijs < € 720).

 • Hoe wijst Eigen Bouw haar woningen toe? Artboard

  Wij wijzen woningen toe op basis van inschrijfduur. Hoe langer je staat ingeschreven bij ons, hoe meer kans je op een woning maakt. Per woning gelden er ook vaak nog aanvullende voorwaarden bijvoorbeeld inkomen of leeftijd. Hier kijken we ook naar bij het toewijzen van de woning.

 • Moet ik, als ik voor een woning bij Eigen Bouw in aanmerking wil komen, ook bij Woonkeus Stedendriehoek ingeschreven staan? Artboard

  Nee. Woonkeus Stedendriehoek is het woonruimteverdeelsysteem van de woningcorporaties in de regio Deventer-Zutphen-Apeldoorn. Eigen Bouw is geen woningcorporatie. Wij hebben onze eigen manier van woningen aanbieden en toewijzen en staan dus los van Woonkeus Stedendriehoek.

 • Ik heb gereageerd op een woning, en nu? Artboard

  Alleen als je de eerste kandidaat bent, krijg je bericht van ons. Wil je weten op welke plaats je bent geëindigd voor een woning waarop je hebt gereageerd? Dit kun je nazien in mijn eigen bouw. Log in op jouw persoonlijke pagina. Klik onder het kopje 'Mijn inschrijving' op 'Ik heb gereageerd op een woning. Hier lees je in de kolom 'Resultaat' op welke plek je bent geëindigd.

 • Waar in Deventer staan de woningen van Eigen Bouw? Artboard

  Een groot deel van onze woningen staat in de wijk Zandweerd. Maar ook in de binnenstad van Deventer, Keizerslanden en in de wijk Voorstad hebben we woningen. Je leest hier meer over onze wijken.

 • Bouwt Eigen Bouw ook nieuwe woningen? Artboard

  Jazeker! Wij zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen voor de nieuwbouw aan de Rubensstraat in Deventer. Dit is in de wijk Zandweerd. Een deel van deze woningen heeft zicht op de IJssel. Hier komen zo’n 86 appartementen met huurprijzen vanaf € 850 per maand voor een- en tweepersoonshuishoudens. Naar verwachting starten we na de zomer van 2021 met de bouw en leveren we eind 2022 de eerste woningen op.

  Heb je interesse? Schrijf je in ieder geval alvast in als woningzoekende bij ons. Vergeet ook niet een zoekprofiel in te vullen! Dan ontvang je per e-mail een tipbericht op het moment dat we starten met de verhuur.

 • Hoe kan ik mijn partner toevoegen aan mijn inschrijving bij Eigen Bouw? Artboard

  Helaas kun je niet zelf jouw partner via Mijn Eigen Bouw toevoegen aan jouw inschrijving. Neem even contact met ons op. Dan schrijven wij jouw partner bij.

 • Kan ik met een urgentieverklaring bij Eigen Bouw terecht? Artboard

  Ja. Met een urgentieverklaring van de Regionale urgentiecommissie Stedendriehoek kun je ook bij ons terecht. Je krijgt dan voorrang op andere woningzoekenden.

  Wij behandelen zelf geen urgentieaanvragen. Het aanvragen van urgentie kan via één van de deelnemende woningcorporaties van Woonkeus Stedendriehoek.

Benieuwd naar wie wij zijn?
Lees alles over ons pijltjearrow